Καλιάφα Σπ. 1Α, Ιωάννινα, Τ.Κ. 45332

ΩΡΛ Ευάγγελος Γκόλας

Το Ιατρείο

Το ΩΡΛ ιατρείου του Ευαγγέλου Γκόλα, ιδρύθηκε και λειτουργεί στα Γιάννενα από το 1983. Συγκροτημένη επιστημονική γνώση με επίμονη δια βίου εκπαίδευση στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, σε ένα περιβάλλον εξοπλισμένο με σύγχρονη αντίληψη , δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις για άμεση, πλήρη διερεύνηση και θεραπεία των ΩΡΛ παθήσεων.

Πέρα της τρέχουσας ωτορινολαρυγγολογίας το ιατρείο είναι εξειδικευμένο:

• Στην αντιμετώπιση των ΩΡΛ αλλεργικών παθήσεων, όπως είναι η αλλεργική ρινίτιδα, η ιγμορίτιδα, η ρινοφαρυγγίτιδα, η μέση ωτίτιδα. Η αλλεργική διερεύνηση ολοκληρώνεται με την εκτέλεση των αλλεργικών δερμοαντιδράσεων, prick tests και εφόσον ενδείκνυται χορηγείται κύκλος ανοσοθεραπείας με άριστα αποτελέσματα στον έλεγχο της αλλεργικής νόσου. Παράλληλα ο ασθενής εκπαιδεύεται στην πρόληψη, αλλά και τη φαρμακευτική αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της αλλεργίας, ώστε πρακτικά η ζωή του να είναι ελεύθερη ενοχλήσεων. Σε επιλεγμένες περιπτώσεις εφαρμόζονται σύγχρονες μέθοδοι κογχοπηξίας με εφαρμογή υπερήχων ή ραδιοσυχνοτήτων για την αποκατάσταση της ρινικής αναπνοής.

• Στη διερεύνηση του ροχαλητού, του συνδρόμου “sleep apnea” και στη θεραπεία του ροχαλητού ΩΡΛ αιτιολογίας που είναι και το συνηθέστερο.

• Στην πλήρη ενδοσκοπική διερεύνηση και βιντεοσκόπηση του ανώτερου αναπνευστικού δηλαδή μύτης, επιφάρυγγα, στοματοφάρυγγα, υποφάρυγα, λάρυγγα, για τη διάγνωση νόσων και λήψη βιοψιών, με ιδιαίτερη έμφαση στα νοσήματα του λάρυγγα και της φωνής.

• Παράλληλα προς το ιατρείο λειτουργεί εργαστήριο νευροωτολογίας, πλήρως εξοπλισμένο για τη διερεύνηση της ακοής, των εμβοών και της ισορροπίας.

• Στα βαρήκοα άτομα ελέγχεται διεξοδικά η ανταπόκριση τους σε ηλεκτρονική υποστήριξη με εφαρμογή ακουστικών βαρηκοΐας για τη πληρέστερη ποιοτική αξιοποίηση της υπολειμματικής ακοής.

Η ακοή διερευνάται από τη βρεφική ηλικία με τη λήψη και καταγραφή Ωτακουστικών εκπομπών και ακουστικών δυναμικών του εγκεφαλικού στελέχους.Πρόθεση μας είναι η στοχευμένη προσέγγιση στη διερεύνηση και θεραπεία των ΩΡΛ νοσημάτων σε συνεργασία με τα πλέον σύγχρονα και εξειδικευμένα κέντρα, αλλά και με συναδέλφους opinion leaders επί εξειδικευμένων περιστατικών, ώστε ο ασθενής να αποδίδεται στη κοινωνία και την εργασία του, με την καλύτερη αποκατάσταση της υγείας του και στον συντομότερο χρόνο.

Evangelos Golas ENT CV