Καλιάφα Σπ. 1Α, Ιωάννινα, Τ.Κ. 45332

ΝΕΑ & ΑΡΘΡΑ

BLOG

Ροχαλητο-Πως να βελτιωσεις την ποιοτητα που υπνου και της ζωης σου

roxalitoΡοχαλίζεις;
Snore check

Ψηφιακή καταγραφή της αναπνοής κατά την διάρκεια του ύπνου.

Βελτίωσε την ποιότητα του ύπνου και της ζωής σου

Το ροχαλητό είναι θόρυβος άλλοτε άλλης έντασης και συχνότητας, συνεχής ή διακοπτόμενος, που προκαλείται κατά τον ύπνο και οφείλεται στον κραδασμό ανατομικών στοιχείων του φάρυγγα.

 

Το ροχαλητό δεν είναι πάντοτε “αθώο” θορυβώδες και ενοχλητικό σύμπτωμα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στον οργανισμό και επηρεάζει ευρύτερα την επαγγελματική και κοινωνική μας ζωή. Το ροχαλητό όταν συνοδεύεται από υπνηλία και κούραση κατά τις ώρες της εγρήγορσης μπορεί να συνυπάρχει με το σύνδρομο της υπνικής άπνοιας, δηλαδή τη διακοπή της αναπνοής στη διάρκεια του ύπνου. Τότε εκτός της κούρασης και της υπνηλίας μπορεί να υπάρχουν και άλλες επιπτώσεις στον οργανισμό όπως:

 • Υπέρταση
 • Εξελισσόμενη ή επιδεινούμενη καρδιοπάθεια
 • Αρρυθμίες
 • Αρτηριοσκλήρυνση
 • Απώλεια μνήμης
 • Μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας  


 “SNORE CHECK”

Η ψηφιακή ανάλυση της αναπνοής “SNORE CHECK”:

 • είναι η πρώτη απαραίτητη διερεύνηση για την επιστημονική αντιμετώπιση του ροχαλητού.
 • είναι εντελώς απλή και ανώδυνη
 • πραγματοποιείται στο δικό σας χώρο κατά την διάρκεια του ύπνου
 • διερευνά με ακρίβεια το είδος και τα αίτια του ροχαλητού
 • διαπιστώνει εάν υπάρχει υπνική άπνοια και σε τι βαθμό
 • εντοπίζει με ακρίβεια τα αίτια του ροχαλητού, δίνοντας στο γιατρό όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, προκειμένου να σας συστήσει την κατάλληλη θεραπεία.


Παγκόσμιες έρευνες αναφέρουν ότι το 20% αυτών που ροχαλίζουν πάσχουν από υπνική άπνοια.

Η υπνηλία λόγω της υπνικής άπνοιας θεωρείται η αιτία για το 8 % των τροχαίων ατυχημάτων και είναι η κυριότερη αιτία μαζί με την κατανάλωση αλκοόλ τροχαίου ατυχήματος.

Επίσης μεγάλο ποσοστό των εργατικών ατυχημάτων οφείλεται στις επιπτώσεις της υπνικής άπνοιας κατά τις ώρες της  εγρήγορσης.
Μελέτες παγκοσμίως αναφέρουν ότι όσοι πάσχουν από το σύνδρομο της υπνικής άπνοιας έχουν αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, πνευμονικής υπέρτασης, υπερτροφίας της δεξιάς κοιλίας της καρδιάς και εμφράγματος του μυοκαρδίου.

roxalito2
Εξυπηρέτηση  στο χώρο σας.

Ο γιατρός σας σε συνεργασία με την ιατρική υπηρεσία Snore Check, θα φροντίσει να σας παραδοθεί ο εξοπλισμός της εξέτασης και να ενημερωθείτε αναλυτικά για την χρήση του. Μετά την εξέταση που θα πραγματοποιηθεί στο σπίτι σας κατά την διάρκεια του νυχτερινού ύπνου, ο εξοπλισμός επιστρέφεται στο γιατρό σας και η καταγραφή αποστέλλεται σε ιατρικό κέντρο ανάλυσης των ήχων της αναπνοής. Στη συνέχεια, ο γιατρός σας θα σας καλέσει για την ενδεδειγμένη θεραπεία.

Το snore check είναι μέθοδος εξέτασης των ήχων της αναπνοής στον ύπνο πρώτου βαθμού. Καταγράφει και αναλύει ψηφιακά τον παραγόμενο ήχο κατά την αναπνοή από τη μύτη ή το στόμα, διερευνά και αναλύει της δυσχέρειες της αναπνοής, καθώς και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του παραγόμενου ροχαλητού. Σε κάθε περίπτωση δεν υποκαθιστά άλλες εξετάσεις που μπορεί να ενδείκνυνται κάθε φορά, όπως τη πολυσωματοκαταγραφική μελέτη ύπνου.

Διαβάστε εδώ το ερωτηματολόγιο και θα βρείτε λύση στο πρόβλημα του ροχαλητού.